dunia budak nakal DUNIA BUDAK NAKAL: STORY : menitis air mata kerinduan [ PART 1 ]

STORY : menitis air mata kerinduan [ PART 1 ]

* assalamualaikum . haii haii . selamat menyambut ramadhan al-mubarak . hee . mood malam nie cam sayu jee . rindu dengan orang tersayang . jum layan kisah suka duka hidup budak nakal dgn insan tersayang . hee * dari perkenalan singgah ke hati . bermulanya dari muka buku [ facebook ] . cinta muka buku la katakan . haih . bukan bukan . haha . undur undur dari awal . hahaha . dari sini . tuuuuttt .



saat perkenalan bdk nakal dgn insan yg tersayang . dari minggu orientasi . perghh ! kemain lagi kan . hahaha . saat tuh . time tuh , masa tuh bdk nakal ada konflik dgn capital 's' . boleh di kira 1 bulan lah jugak ktorg dalam delima percintaan . terbaeekk lah . konflik tuh memang asal usul dari bdk nakal jugak . tapi still jugak capital 's' tak dapat terima kesalahan dari bdk nakal . dari situlah hubungan kami yang kami bina sejak bdk nakal dari form 4 hingga ke tahun nie terputus cam tu jee . bdk nakal redha jee . nak nanges sekarang tak de guna sebab tu memang kesalahan dari bdk nakal . sia sia jee hubungan kitorang kan . tapi tak pee masih ada allah yang sentiasa menemani bdk nakal . dan dari situ jugak lah , bdk nakal kuat kan semangat tuk lepas kan insan tu dgn hati yang pasrah then allah telah temukan insan kedua yang dapat beri ketenangan utk hidupkan semula hati yang terluka bdk nakal nie . tenss tuk uncle pikod :)


kakak senior nak jugak bergambar dengan adik-2 junior . haha . wiitt ! tengok lah . kemain lagikan bdk junior tuh . kemain lagi main intai-intai . hahahaha . gambar nie pun bila masa lah . komfiusss . sempat lagi posing dgn dyorg , bhahahaha . lawak bhai ! monolog : nak ngorat kita laa tuhh , duk main intai-intai . hee . okee . minggu orientasi tu memang besstt . besstt ? puii . cam siputt ja . x best x best . sebab tak dapat lagi nak ngorat awak . sebab time tu saia dh tauu yang awak dah bertunang . awak dah pun milik org . putus harapan time tu .. huhu :(' nak bergambar nan awak pun segan . terpaksa lah mintak tolong dengan si gila gambar snap gambar awak . haha .

gambar memang blurr . btw dapat gak . hahhahaha .

kuatkan hati , kuat semangat time tuh . singlee forever . hahaha . tapi ... di sebalik single tuh macam-macam dugaan . huuuu . selang dua tiga minggu lepas minggu orientasi tuh banyak cerita saia terima dari talian hayat . saia dapat tau yang awk ada problem dgn tunang awk . tiap tiap hari cuba cari awk . [ nak + lagi masalah awak tu ] hahahaha . tapi langsung tak penah jumpa awak . kesian kan saia . then , saia dah putus asa time tuh . pasrah jee lah . hati time tu tak tenang ~ [ still lagi tak dapat lupakan capital 's' ]

dengan bawa diri yang lara minggu seterusnya budak kiut nie mintak teman dia p shopping mall . apakan daya nak hilangkan masalah yang datang dengan melimpah ruah tu terpaksa la kuat kan diri p lepak-2 nan bdk kiut tuh .. huhu . dalam perjalanan nak balik kolej . yeah ! terserempak nan awak . hihi . dalam hati jee saia mampu bagitau , ' awak .. kalau dapat kita jadi kawan kan baguihh ' - ayat gatal yang pernah hadir dlm hati jee . huhu ' . time tuu senyum-2 kambing jee dapat . dari posisi yang agak jauh . huh . okee . cukup lah . dari situ pun dah buat saia bahagia w/pun tak dpt berkenalan dgn awak .


09 February 2012 - awak add saia kat facebook then terus kita chat [ hee . alhamdulillah . time tu kita dah jadi kawan as friend . suweeeet dapat kenal dengan awak . awak manja ]
14 February 2012 - awak ada tinggal num hp awak kat saia .
15 February 2012 - tangan saia gatal , tupptuup . text awak . hehe ** & tarikh tu jugak lah tarikh kita couple . [ couple kontrak jee pun . tiga bulan ] hahahaha . awak agree . saia on jee . lalalala . masing-masing couple atas dasar just nak suka suka . nak lepas perasaan . terima jee lah . nak nak awak baru putus tunang . saia baru putus couple . mm . dalam perhubungan nie tak semua nya perfect kan  .




genab tiga bulan cinta kami hanya sekadar cinta kontrak . akhirnya kami kekalkan kontrak kami sampai hujung hayat . kami tanam cinta kami sedalam-dalam hati kami . kami cuba lupa semua kisah silam kami . kami hidupkan hubungan kami . kami bina hubungan kami dengan ikatan tulus cinta kami .


tarikh yang masih dalam ingatan : 03-05-2012 , kita keluar last minit je kan .  tak dapat kuar date lama-2 nan awak . lepas balik kelas terus p dinner , huhuhuhu . before awak nak balik sarawak praktikal kat sana . awak dah nak tinggal saia kat sini sorang-2 tanpa awak di sisi . 04-05-2012 , awak dah berangkat . awak tinggal saia . air mata sentiasa mengalir menitis ke pipi menanti kehadiran awak . harap awak kat sana tak melupakan saia di sini ..  doa saia untuk awak sentiasa mengiringi hidup awak :('


dari situ lah perkenalan kami , alhamdulillah sampai sekarang budak nakal dengan uncle pikod masih on . hope hubungan kitorang kekal sampai abadi . try d best in relationship .. miss u dear , sayang awak ketad-II . susah payah tetap bersama . masalah perhubungan hadapi dengan cara matang . now , awak dah tinggalkan saia dah genab tiga bulan . tiga bulan tak jumpa awak . keluar date nan awak . tak dpt keluar mam-2 dgn awak , shopping dgn awak .. hee . miss sgt-2 tao . w/pun kita berjauhan hati awak tetap ada dalam hati saia .

ucle pikod kasi saia last date :)


nota kaki : semuanya bermula dari sini .. coming soon part II .
Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut kemulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.

Kalau Anda Suka Entry Ini Jangan Lupa Kenyit Mata

5 823 kacau budak nakal:

Nadratul Syazwana said...

Hoi serious meremang bulu roma baca cerita nih haha :D

BUDAK NAKAL said...

huhu . nasib baek bulu-2 tu tak tercabut . ahask !

✿Lady Ainaa✿ said...

wahhh, sweetnyew jalan percintaan korang.. dlm perhubungan, duri ranjau tu biasalah.. by the way, amin, semoga hubungan kapel sis berakhir dengan perkahwinan.. jgn sedih2 key

BUDAK NAKAL said...

hee , tens sygss . dlm perhubungan tak semestinya perfect semuanya . allah nak try uji kita kan . oke . hope mcm tu lah . i/allah berakhir dgn perkhawinan . amien .

Edy Fee said...

so sweete.hehehhe

kunjungan sempena raya

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

 
COPYRIGHT@ OFFICIAL BLOG BUDAK NAKAL