dunia budak nakal DUNIA BUDAK NAKAL: tips nak lupakan orang yang pernah kita sayang

tips nak lupakan orang yang pernah kita sayang





heyy genkk ! haluu . 





kali ni nana nak buat entri pasal ni sikit lah .
korang tengok tajuk pun dah tau kan . tak nak explain panjang-II .

mesti di antara u alls ingat nana still susah nak tinggal kan 
kenangan dengan orang yang pernah nana sayangs kan ? hemm .
entah lah . hati je yang dapat tahu . nak lupakan orang yang pernah kita 
sayangs ni terlalu sukar kan ? tapi apa kan daya terpaksa jugak .
pujuk hati , tanya jiwa . hihi :D

nana cuba kuat macam otomen [ ultraman ]
nak kuat . tak nak lemah . nak lupa kan semua tu !

hohoho . dah dapat tips dari membe . so , nana nak
kongsi jugak dengan korang . w/pun korang dah tahu
tips-II yang ada kat bawah ni tapi nana still nak taip jugak . haha
tak nak baca pun tak pa . tak paksa . hehehe :))'

cara-cara nak lupakan seseorang ni tak payah
pening-pening sangat . makin pening kalau pening .

1 -  Jika anda baru putus cinta ataupun yang seangkatan dengannya 
sememangnya anda akan bersedih . Itu adalah normal.Yang jadi tak 
normalnya bila anda buat-buat tak sedih kononnya nak tunjuk anda kuat yang 
anda boleh lupakan seseorang itu dengan mudah.Tapi hakikatnya tak dapat . 
Ok . korang keluarkan sedih itu dengan sepenuh hati.Menangislah sepuas hati 
anda, lama kelamaan anda akan berasa lega sedikit selepas beberapa hari . 
Bila anda sudah biasa bersedih lama kelamaan anada akan membiarkan 
dia pergi dan sudah dapat melupakan si dia dengan tenang .




tips : susah nak menangis ? hahaha . jadi mcm nana meh .
layan jee cerita-II sedih . tak pun ingat je kat family yang jauh .
kompen nana nangess . muahahaha :)' hehe



2 - Kadang-II bila anda selalu duk sorang-II mesti anda selalu teringat or 
terbayang-II moment anda dengan orang yang pernah anda sayang tu kan ? 
Jadi makin susah nak lupakan si dia tu kan  ? hehe . Senang jee . 
Pergi cari kawan dan jangan biarkan anda keseorangan . Bila anda  bersama 
kawan banyak benda yang anda boleh buat.borak-II,gelak-II,pergi lepak-II .
 Percayalah bila anda bersama kawan,pasti anda selalu gembira,dan lama 
kelamaan anda akan dapat melupakan si dia tu .



tips : carilah kawan yang boleh buat u alls happy . macam nana
nie ker . hahaha . boleyy jugak . nana suka kawan dgn sapa-II .
janji waras lah ! hehe :)'

3 - Anda kena elakkan atau jangan terus untuk berhubung . kalau masih duk 
terhegeh-hegeh hubungi si dia lagi sampai bila-II pun anda tidak dapat lupakan 
dia . kalau boleh jangan ada faktor apa apa sekali pun lagi yang boleh 
menyebabkan anda berhubung dengan si dia seperti ym , facebook , twitter , 
skype , .. apa apa lagi lah laman sosial tuh , nana kurang expert sikit bab-II tu .
 hoho . Bukan nak suruh putuskan silaturrahim tapi sekadar nak lupakan je .



tips :  berhubunglah dengan orang lain supaya anda boleh alihkann
perhatian anda . huhu . tak pun berhubung je dengan nana nie .
eh-II . tapi kena tanya uncle muncit nana dulu lah . hoho 

4 - Sentiasa sibukkan diri anda dengan apa-II aktiviti . Bila diri anda selalu sibuk 
maka fikiran anda pun akan menjadi sibuk juga . Buat lah sesuatu yang anda 
suka lakukan dan sentiasa sibukkan diri . Apabila fikiran anda sibuk
 maka anda juga senang nak lupakan si dia . wiitt wiittt . mudah jee ~




tips : sibukkan diri anda dengan solat sunat [ solat WAJIB dahulukan ]
berzikir , baca al-quran , selawat & ingat ALLAH .



5 - Terimalah realiti yang anda perlu lupakan seseorang dalam hati 
korang dengan hati yang terbuka dan nekad . Berhentilah dari segala macam 
perkara seperti berharap , berangan , bermimpi atau seumpamanya . Realitinya 
yang anda mesti lupakan dia walau apa sekalipun . Jangan ada dalam fikiran 
anda contohnya ..  " suatu hari nanti aku nan dia akan tetap bersama , 
semua akan berubah , dia masih mahu kut , dia terlalu ego , atau apa-II je lah ."
 so, anda perlu kuat tuk hadapi semua ni .




tips : Ingat ! Hidup ni adalah realiti . bukan fantasi :)'



nota hati nana : kuat cam otomen . cuba lupakan semua moment with him .
 i'll try to forget him !! grr .. semua dah berakhir .



Kalau Anda Suka Entry Ini Jangan Lupa Kenyit Mata

3 823 kacau budak nakal:

Yayah Nasake said...

nice tips :)

zera eira said...

sibukkan diri yg paling berkesan. :) zera pna cuba. hehe

BUDAK NAKAL said...

ouh ! hehe *
bole jugak tuh .

 
COPYRIGHT@ OFFICIAL BLOG BUDAK NAKAL